Coronavirus

IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS HET VOLGENDE:

Op dinsdag 6 mei werd door onze premier Rutte nieuwe versoepelde coronamaatregelen aangekondigd. Niet alleen buiten sporten (op 1,5 meter afstand) is met ingang van volgende week weer toegestaan, maar ook binnenzwembaden mogen vanaf 11 mei weer open.

Dat is natuurlijk goed nieuws! Maar dat roept in een 1,5 meter samenleving ook direct veel vragen en onduidelijkheden op. Daarom publiceert de zwembranche vrijdag 8 mei een protocol voor heropening van zwembaden. Dit protocol zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen.

Op dit moment is het voor Zwembad De Nieuwe Hateboer niet mogelijk om met ingang van maandag 11 mei open te gaan. De maatregelen die wij moeten treffen en voorschriften waaraan wij moeten voldoen zijn nog onvoldoende duidelijk. 

De komende dagen zullen wij, mede in overleg met Gemeente Sittard-Geleen, bekijken onder welke voorwaarden ons zwembad open kan en mag. Zodat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van ons zwembad!

De Sportstichting houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie. https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Belangrijk zijn nog steeds de algemene hygiƫnemaatregelen ter voorkoming van verspreiding van het virus:

Was regelmatig de handen. Eventueel ontsmettingsgel gebruiken als dat niet mogelijk is.

  • Hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Maak regelmatig schoon (onder andere deurklinken, lichtknoppen, trapleuningen.)
  • Ventileer de ruimtes

Corona, zwemmen en sporten

Zwemmen verhoogt niet het risico op besmetting. Het Corona virus verspreidt zich niet via het water.  Het zwembadwater wordt 24/7 gefiltreerd en gedesinfecteerd en oppervlakken zoals vloeren worden gereinigd en gedesinfecteerd

Gebruik hier echter ook het gezonde verstand. Wanneer je gezondheidsklachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, moet je om besmetting te voorkomen niet gaan zwemmen. Het is voor de gezondheid bovendien niet bevorderlijk om te zwemmen/sporten met griepverschijnselen zoals koorts.

Daarnaast zien we dat een aantal sportbonden inmiddels hebben besloten om de wedstrijden, maar soms ook de trainingen, tot en met 31 maart stop te zetten. Vanuit de sportbonden worden de aangesloten verenigingen ingelicht.

Annulering van een reservering:

  • Als men uit persoonlijke afweging kiest niet te komen sporten en een reservering wil annuleren dan gelden de annuleringsvoorwaarden.
  • Als de annulering op last van de Overheid of Bond is, geldt overmacht. Mocht de annulering op last vanuit de bond komen, dan zien wij hier graag een kopie van het besluit van de bond tegemoet.
  • Annulering van een evenement. Mocht door de maatregel uw evenement niet door kunnen gaan, dan zal de Sportstichting samen met u kijken naar de mogelijkheden om het evenement te verplaatsen.