informatie

Informatie

Welkom bij Zwembad De Nieuwe Hateboer!

Zwembad De Nieuwe Hateboer is een multifunctioneel zwembad voor ontspanning en plezier. Het zwembad beschikt over 3 binnenbaden, 2 buitenbaden en een gezellige ligweide, zodat er ook in de zomer waterpret is gegarandeerd voor jong en oud, voor ouders en kinderen.

Heerlijk zonnen en relaxen kan zowel rondom en direct aan de baden zelf, als ook op de ruime, glooiende ligweide met veel bomen. Op het afgescheiden peuter/kleuterterrein bevinden zich verscheidene speeltoestellen. Ook kunt u binnen lekkker ontspannen zitten, tussen het kleuter/peuterbad en de glijbanen. Ons zwembad beschikt zowel binnen als buiten over een horecaterras, waar u een hapje of drankje kunt nuttigen (tegen contante betaling).

Het zwembad beschikt over drie binnenbaden:

  • Recreatiebad (circa 31°C), voorzien van jetstreams, familieglijbaan, glijbaan met skim-out, whirlpool/bubbelbad,
    waterparaplu/waterval en een kleuter/peuterbad met kleine speeltoestellen. De diepte van dit bad is 1.20 meter.
  • Doelgroepenbad ( circa 32°C). Het bad is 20 x 10 meter. De diepte van het bad ligt tussen 1,10 en 1,40 meter.
  • Wedstrijdbad (circa 27,5°C) van 25 x 15 meter, beschikt over 6 wedstrijdbanen en voldoet aan de officiële wedstrijdeisen. De diepte van dit bad ligt tussen 2,00 en 3,50 meter.

Tevens zijn er twee buitenbaden:

DSC01107
  • halfdiep buitenbad van 40 x 25 meter. Het heeft een diepte van 0,85 tot 1,20 meter.
  • ondiep buitenbad van 22 x 33 meter met een waterdiepte van 0,60 tot 0,85 meter. Er is een peutergedeelte, gescheiden door een muurtje, met een maximale waterdiepte is 0,20 meter. In dit bad zijn speelvoorzieningen voor de allerkleinsten.

Zwembad De Nieuwe Hateboer beschikt over ruime kleedunits. Er zijn ook voldoende kluisjes in de garderobe voor opbergen van kleding en waardevolle spullen. Tevens bevinden zich bij het recreatiebad kluisjes voor het opbergen van waardevolle spullen.

Bij de samenstelling van het water is er gekozen voor een zoutelectrolysesysteem in plaats van chloorbleekloog, waarbij chloor uit zout wordt gehaald. Dit is zowel beter voor het milieu als prettiger voor u als bezoeker.

Er zijn mogelijkheden voor het huren van een of meerdere baden bij zwembad

De Nieuwe Hateboer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de

 Sportstichting Sittard-Geleen

DSC01136